Nieuwe wijnen

Nieuwe wijnen:


!! Let op !!
Bij aanklikken van de link, ctrl knop ingedrukt houden voor wijninfo!!

             

Saint-Saturnin, Roc & Lune 2017
Languedoc € 8,50.       

Terre di Giano, Rosso Umbria 2017
Umbria € 9,95       

Cirò Rosso, Nettare di Abramo 2017
Calabrië 7,75Waarom biologische wijnen
Een groot gedeelte van onze wijnen komt van de betere zo niet allerbeste biologisch wijnboeren.


(Buondonno, Chianti)

Waarom biologische wijn?
Een goede wijn haalt zijn smaak, zijn typiciteit, uit de bodem. Deze bodem moet dan wel leven. En niet door kunstmest, pesticiden en insecticiden zo dood als de Sahara zijn geworden.
Daarbij moet er ook in de kelder wijn- en consumentvriendelijk worden gewerkt. Gebruik van autochtone (druifeigen) gisten en niet die uit de (aroma)fabriek. Geen toevoegingen van zuur en stabilisatoren. Verder een zo beperkt mogelijk gebruik van sulfiet wat een branderige smaak en onaangename geur kan veroorzaken.

Goed gemaakte biologische wijn is hierdoor zuiverder, lichter verteerbaar en dorstlessender. Beter voor mens en natuur en in potentie kwalitatief beter mits…zoals voor alle wijnen geldt, gemaakt door de juiste producent.(Pech Redon, La Clape)

Niet voor niets werken steeds meer top-producenten biologisch of biodynamisch. Hierbij zijn bij het werk in de wijngaard en kelder, zoals snoeien, dieven, oogsten, oversteken en bottelen, de ‘ritmes van de natuur’ belangrijk: niet alleen de seizoenen, maar ook de stand van de zon, de maan en planeten worden hierbij gevolgd. Niets zweverigs, gewoon de natuur volgen….