Ciro Rosso, Nettare di Abramo 2017
Calabrie

Fijne hardloper van autochtone gaglioppo uit het diepzuidelijke Calabria: 2015 cirò rosso.
Licht baksteenrood, aardbei, tijm, mild, prachtig frisse (lijkt wel het Piemonte van Zuid-Italië) zuren, droog (en niet te veel alcohol), cacao, specerijen.
Koel bij mediterrane groentegerechten, pasta met pittige saus, zachte kazen.

Aanbevolen op hubrechtduijker.com , september 2016: 'Nogal zeldzaam, da’s de gaglioppo, een blauwe druif die vrijwel uitsluitend groeit in Calabria, de ‘teen’ van de Italiaanse laars. Lange tijd zag men deze variëteit aan voor een oude Griekse, maar DNA-onderzoek heeft hem inmiddels gerelateerd aan de sangiovese. Wat weer verklaart waarom zijn rode wijnen eenzelfde frisheid vertonen. Een domein dat gelooft in gaglioppo, en er 70 procent van zijn biowijngaard mee heeft beplant, is Cantine De Luca. Gevestigd in de gemeente Melissa binnen het wijngebied Cirò. De Nettare di Abramo 2014 (genoemd naar vader Abramo die het domein in 1994 stichtte) is een pure gaglioppo, fris derhalve, met jammig bes- en rood fruit, een bescheiden kruidigheid, hints van laurier en leer en een niet te heftige 13 procent alcohol. Lekker met pasta, lamsvlees, biefstuk, harde kaas – typisch Italiaans.....'

8,5 in DGH 2018:

* Biologisch *

wijncode: 008
Prijs per fles: € 7.95

Voeg toe aan mijn bestelling

Soort rood
Smaaktype soepel/fruitig
Land Italië
Streek Calabrie
Lekker bij Pasta's, harde kazen, lamsvlees, biefstuk maar ook heerlijk bij aziatische gerechten!
Op dronk nu- 2021
Druivenensoort Gaglioppo 100%
Bijzonderheden Modern, op RVS, klein deel wat hout, druifeigen gisten.
Klei Kalkbodem, hellingen van de heuvels, cool climate...!
  Biologisch

terug naar vorige pagina