Uit Ciro in ver Calabrie, de knoflookteen van de Italiaanse laars - niet ver van de Ionische zee. Volfris, aromatisch, sappig wit fruit, vleugje citrus, kan veel aan. Aimabele wijn.
Zo licht als een veertje (piume) van corvina, cabernet en merlot. Vriendelijk, vrolijk en toegankelijk. Rijpe kersen, zwarte bessen en zoete pruimen, zweem van chique ripasso. Zachte tannines. Kan ook licht gekoeld worden geserveerd.
Feestelijke, mild mousserende wijn van de broertjes Fasoli. Voor 100% van de prosecco-druif, afkomstig uit het Noordoosten van de Veneto regio. Heerlijk fruit, witte bloemen, zachte mousse. Chique fles... Een feest(je) op tafel.
Aardbei, cranberries, vol en mild, daarna opwekkend rinse zuren (lijkt wel het Piëmonte van Zuid-Italië), droog en pittig, wat specerijen. Licht gekoeld bij mediterrane groentegerechten, pasta met pittige saus, de Aziatische keuken....
Uit Ciro in ver Calabrie, de knoflookteen van de Italiaanse laars - niet ver van de Ionische zee. Volfris, aromatisch, sappig wit fruit, vleugje citrus, kan veel aan. Aimabele wijn.
Donker fruit, laurierachtige kruidigheid. Fris met mooie zuren en kersenfruit Van Montepulciano 60%, Sangiovese 30% & Syrah 10% Een hoop wijn voor weinig.
Ook weer zo'n vreselijk aangenaam glas wijn ! Met heel veel kersensap, mooie zuren, laurier, een pepertje en een goede lengte.
In de Grote Hamersma van Harold Hamersma: GEEN GELD VOOR ZO'N WIJN". (rapportcijfer ; 9)
Wijn uit frisse, hoge (500m) heuvels bij Jesi, in de Marken, de biologische verdicchio di matelica Collestefano van vrijbuiter Fabio Marchionni.
Tweemaal tre bicchieri Gambero Rosso!! Decanter ‘Italy’s best buy-wine of all time, unbelievable quality for the price’
De 2019 (mooi jaar) is krachtig, schoon, droog, vol, prachtig fris. Geliefd bij sommeliers sterrenrestaurants.
Aimabele, aardse, fruitrijke, zachte rosso voor alledag. Half ciliegiolo (fijne druif, als pinot noir), rest sangiovese, merlot. Geen hout, monter, verteerbaar. Moeilijk om niet lekker te vinden....
Elk jaar declasseert Buondonno vrijwillig deel van de chianti classico oogst om de gasten van zijn agriturismo een betaalbaar, jong al fijn glas te bieden. Boordevol kersjes, soepel, fris, goed gevuld, maar ook fijn rins opwekkend, stevig in finale en rokerig, zo kenmerkend voor echte chianti.
Elk jaar declasseert Buondonno vrijwillig deel van de chianti classico oogst om de gasten van zijn agriturismo een betaalbaar, jong al fijn glas te bieden. Boordevol kersjes, soepel, fris, goed gevuld, maar ook fijn rins opwekkend, stevig in finale en rokerig, zo kenmerkend voor echte chianti.
Maat groter dan de umbria rosso, de echte Montefalco Rosso 2017, een verwarmend vol, stevig-fris glas van 70% sangiovese, 20% lokale sagrantino en nog wat…. Zwart fruit, viooltjes, wierook, teer, salie, toef hout, concentratie (2017!), fiere zuren. Bij stuk pittige boerenkaas: buonissimo.
Biologische Toscaanse Olijfolie van Gabriele Buondonno: 'fruttato piccante'. Vooral: heel fijn, elegant met pikante afdronk. Let op: dit is een 50 cl......
Stevig-elegant, opwekkend. Zwart fruit, teer, kruiden, iets hout, rinse finale.
Elegantie in beschaafde rijkdom.
Je een fles lang wanen in Toscane….
Tre Bicchieri in de Gambero Rosso 2018 !!
Kruidig, rijp fruit, compact en gekonfijt, intens, rijk, elegant en verfijnd tegelijk. De biologische, natuurlijke wijnen hebben de finesse en fluwelen elegantie die aan mooie vosne-romanée doen denken. Geniaal.
Brunello di Montalcino Santa Maria van 500m aan noordkant (koeler, meer klei) heeft na vier jaar rijpen exquise zwart fruit, zwarte aarde, gekmakende eleganza...